Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
SirGorn

MSI Gaming Mouse W8 - żądanie deskryptora

Polecane posty

Witajcie. ;)

 

tl;dr

Po podłączeniu myszki, w menadżerze  urządzeń wyświetla błąd (cytat poniżej). Myszka działa jak ją podłącze do lapa normalnie. USB również działa normalnie - podłączałem pendrive, klawe. O co chodzi?

 

Miałem ostatnio problem z komputerem (padł dysk - w sumie to czasem się odpala, ale już mam nowy, a ten leci na gwarancje).

Po zainstalowaniu systemu (przy okazji wróciłem do W7, bo małem W8.1), myszka przestała działać (w sumie to nie działała od początku instalacji, ale myślałem, że to przez sterowniki...).

Zainstalowałem wszystkie sterowniki, a na końcu sterowniki od myszy. Kurczę dalej nie działa. Zmieniałem USB i dalej nic. Coś tam system pisał, że "Nie rozpoznano urządzenia USB". Hmm, no spoko. Instaluje sterowniki 2 raz i nic. Podłączyłem mychę do lapa i kurczę działa... Pomyślałem, że to może wina systemu? To instaluje W8.1. I dalej to samo... Wchodzę w menadżer urządzeń, a tam takie info:

 

Nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się)

 

Jakieś porady jak to ogarnąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

 Zmieniałem USB i dalej nic.

Nie raz, nie dwa ;)

 

Zastanawia mnie czy ten problem jest przez myche, MoBo, a może dysk (chociaż tą opcje chyba odrzucam)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Legenda grup:

  • Administrator IT
  • Administrator
  • Ekipa Ja, Rock!
  • Streamer
  • Moderator
  • Moderator Działu
  • Moderator Techniczny
  • Technik Sprzętowiec
  • Grafik
×