Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
zawers

AAE cs6 - nie wiem już co mam zrobić

Polecane posty

Mam tak problem, że jak włączam na nim filmik to on strasznie wolno działa, patrzyłem na prędkość i jest taka jak wcześniej, unistall robiłem chyba ze 3-4 razy, nic. Wcześniej było wszystko ok, pracowało mi się dobrze, jeden efekt, który wcześniej stosowałem teraz nie mogę go zastosować, bo jak na niego klikam to znika, inne efekty działają dobrze wszystkich nie sprawdziłem, bo teraz nie mam jak. Mam adobe premiere pro i tam nie ma żadnego problemu z odtwarzaniem filmiku, a przecież musze widzieć obraz płynnie, żeby wiedzieć jak efekt będzie wyglądał. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Wcześniej wszystkie programy od Adobe usunąłem i problem mam cały czas, denerwujące jest to, że muszę czekać aż włącze filmik, który po ponownym włączeniu działa płynnie.

Komputer jest nowy, podzespoły są dobre, wiec z tej strony nie ma problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie stać mnie na takie rarytasy ;) dla celów własnych to przecież nie kupie oprogramowania, komputer mam od 2 tygodni, więc dysk jest "czysty" ok 70GB wolnego na systemie. Teraz Adobe premiere pro znowu uruchomiłem i tam też zamula, wcześniej z tymi programami nie miałem problemu również na starym kompie jak korzystałem dosyć długo, więc to nie wina samego programu. Pamięci mam 8GB, a on tyle nie wykorzystuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Masz jakieś programy w tle? Od pierwszego uruchomienia tak się dzieje? Jak tak to może zrób reinstall, ale skoro mroczne strony internetu to z innego torrenta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@up:

 

unistall robiłem chyba ze 3-4 razy, nic. Wcześniej było wszystko ok, pracowało mi się dobrze
:P

 

Wrzuć na drugą partycję i wtedy zobacz. Spróbuj może zmniejszyć jakość podglądu, bo to zawsze laguje niezależnie od sprzętu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zmieniałem rozmiar podglądu i nadal to samo, spróbuje wrzucić na drugą partycję, ale to jutro. Powtarzam, wcześniej z programem było wszystko OK, a korzystałem z niego dosyć długo i to na starym kompie teraz coś się stało, w adobe premiere pro to jest jakoś ujdzie i nie zawsze zamula, ale podczas pracy to przeszkadza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak jeszcze kontrolnie się zapytam... Czy działa ci jedynie kiepsko podgląd, czy cały program też się dławi? Gdy puszczasz podgląd, to możesz normalnie bez przycinek przełączać chociażby menu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jedynie podgląd się dławi, muszę drugi raz wyświetlać ten sam filmik, żeby działał płynnie, wszystkie efekty widać bardzo dobrze, fajnie by się pracowało, gdyby nie to, że ten podgląd klatkuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja też nie mam pomysłu, spróbuje zainstalować windowsa od nowa, (bo w ogóle komp mi trochę zamula, tzn nie we wszystkim) ale tego najbardziej nie lubię, bo sporo będzie tego do instalowania ;/ mam kod do bf4, wiec będzie się ze 3-4h ściągał, a reszte to w miarę sprawnie pójdzie, ale ze 2h łącznie się zejdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiesz co, ja uzywam pinnacle studio 14 i tez podglad mi klatkuje, powiedzmy wytne jakis moment cofne zeby zobaczyc jak to wyglada i leci ok dochodzi do miejsca gdzie jet ciecie i scina obraz trzeba jeszcze raz cofac i czasem pojdzie.

I3 2120

8 gb ram

Gts 450

Wiec moze to jakas mania przesladowcza programow;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak masz nielegalną wersję, to nie ma mowy byś był na 100%, by taki program będzie działał poprawnie. A ile masz RAM-u i jaki masz CPU/GPU oraz jaki system masz? Spróbuj na innych podobnych programach, bez usuwania tego programu na razie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ludzie czy wy czytacie dokładnie? Napisałem, że korzystałem kiedyś z tego programu na starym kompie i było ok, mam 8GB ramu, i5 3350p i r9 270x i W7 na pokładzie, więc nie korzystałbym z AAE na słabym kompie,bo to nie ma sensu. Kolega jutro przyjdzie do mnie to mi może pomoże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Legenda grup:

  • Administrator IT
  • Administrator
  • Ekipa Ja, Rock!
  • Streamer
  • Moderator
  • Moderator Działu
  • Moderator Techniczny
  • Technik Sprzętowiec
  • Grafik
×