Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'problem'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • Ja,Rock! - ogólne
    • Organizacja forum i regulaminy
    • Informacje i nowości
    • Informacje odnośnie Ja,Rock!
    • Konkursy
    • Wydarzenia
  • Strefa IzakTV
    • Odwołania od banów
    • Dział ogólny odnośnie Izaka
    • Propozycje zmian
  • Strefa serwerowa
    • Serwery użytkowników
  • Strefa techniczna
    • Tematy komputerowe
    • Techniczne związane z Twitch/YouTube
    • Problemy z daną grą
    • Tematy związne z urządzeniami mobilnymi
  • Strefa gracza
    • Umówmy się na wspólną grę!
    • Biblioteka gier
  • Giełda
    • Sprzedam/Wymienie/Oddam
    • Promocje
  • Strefa kulturowa
    • Filmy i Seriale
    • Książki
    • Sport
  • Twórczość użytkowników
    • O wszystkim i o niczym
    • Hyde Park
    • Twórczość fanów
    • Działy streamerów Ja,Rock!
    • Bitwa na intra
    • Kosz

Znaleziono 80 wyników

  1. Spolszczenie do gry Don't Starve

    Cześć. Mam o to taki problem, że gdy pobrałem spolszczenie do gry Don't Starve po zainstalowaniu spolszczenia i próbie uruchomienia gry włącza się czarny ekran po czym sprowadza mnie z powrotem do pulpitu. Co mam zrobić żeby gra zadziałała? Wcześniej działała bez zarzutów. Posiadam wersję steamową.
  2. Witam forumowiczów. Otóż piszę w sprawie niemałego problemu. Gdyż chciałem pobawić się w streamowanie, tym bardziej, że dysponuję szybkim łączem, o czym zaraz. Tak więc pobrałem OBS (open broadcaster software) i skonfigurowałem go tak, jak na filmie SouShibo w poradniku jak streamować, oczywiście wzorowałem się na moim sprzęcie. A więc tak, to mój sprzęt: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz 2,39 GHz MSI Radeon R7 260x Dysk twardy 750GB ATA 4GB RAM Internet mój jest szybki, liczy się w tym wypadku upload, na przykładzie sprawdzałem jakość stream'a na 7,5 mega upload'u, to chyba bardzo dobry wynik. Przedstawiam screeny z moich ustawień OBS, przy których (i nie tylko przy tych) jakość mojego live'a była słaba, rozpikselowana oraz zdarzały się lagi stream'a. To są moje problemy, nawet pomimo dobrego upload'u. Warto wspomnieć, że mam monitor o max. 1440x900, więc znajdują się paski np. po bokach. Nie wiem czy da się to naprawić, wątpię ale jeśli ktoś zna rozwiązanie to bardzo proszę o pomoc, nie tylko z monitorem ale z głównym problemem, czyli jakością streama. Tyle już próbowałem i nic nie wychodziło.
  3. Problem z internetem

    Witam , mam internet 10mb neostrada od orange , problem jest w tym iż ja mam podłączony kablem do mojego komputera , a laptop podłączony jest przez wi-fi , jeżeli na laptopie korzysta się z internetu , prędkość w komputerze spada krytycznie , prawie niechce się nić włączyć (np.strona www). Proszę o pomoc.
  4. Dwa monitory.

    Witam mam dwa monitory jeden 1440x900 i drugi 1280x1024. Gdy na 1400x900 gram w LoLa, muszę przełączać się na pulpit żeby przenieść myszkę na drugi monitor, np. żeby przełączyć muzykę. Czy można wyłączyć to?
  5. Blue Yeti Problem

    Mam problem z Blue Yeti jest on podłączony do kompa przez USB ale nie słychać jak mówie a zasilanie do niego dochodzi i winsows 7 go widzi ale nie słycze siebie . Ma ktoś jakomś rade? Pozdrawiam
  6. Witajcie, obiektem analizy będzie moje GPU, a więc: w pierwszym tygodniu grudnia wysłałem swój zasilacz SilentiumPc Deus G1 80+ Bronze 600W do autoryzowanego serwisu. Po 30 minutach analizy w serwisie zapadła decyzja o wymianie na taką samą nową sztukę. Zasilacz wrócił do mnie we wtorek w zeszłym tygodniu. Do domu wróciłem w niedzielę w nocy, w poniedziałek jak tylko wstałem wziąłem się za montaż, robiłem to pierwszy raz samodzielnie, aczkolwiek nie był to ogromny problem, bo miałem już styczność z tego typu rzeczami. Po pomyślnym zamontowaniu (usterka w zasilaczu, pomimo tego że był wymieniony powtórzyła się tj. w pierwszym brzęczały cewki podczas gry, w tym nowym też brzęczały i wyły, aktualnie ten drugi jest w serwisie i dzisiaj przyznali mi kolejny (trzeci) nowy)- pierwsze włączenie PC. W pierwszych chwilach widzę, wszystko śmiga, PC normalnie odpala, prąd wszędzie jest, ale (przechodzimy do meritum) jeden wiatrak na karcie się nie kręci! Mam Sapphire Radeon HD 7950 z chłodzeniem Dual-X. Zawsze przy starcie komputera kręciły się dwa oba wiatraki na karcie z domyślną 20% prędkością. Zrestartowałem komputer, ale nadal nic, po włączeniu przycisku power wiatrak nr.1 startuje i kręci się, wiatrak nr.2 startuje, ale po ułamku sekundy zatrzymuje się i tak już zostaje. Ściągnąłem od AMD aplikacje TRIXXX, aby spróbować coś podziałać z prędkością wiatraków, jak przeciągnę suwak na 100% mocy/prędkości obrotów wiatraków kręcą się oba, ale jak już zmniejszam do ~80% ten z którym jest problem zatrzymuje się i staje kompletnie. Odpaliłem Skyrim na najwyższych, żeby zobaczyć czy po jakimś czasie drugi wiatrak sam się nie włączy i dołączy już do pracującego pierwszego, aczkolwiek karta zagrzała się do 57 stopni i niestety pracował tylko jeden. Reasumując: zawsze, od początku pracy komputera kręciły się oba wiatraki z chłodzenia karty, teraz kręci się jeden, a drugi budzi się przy 80% mocy/prędkości wiatraków (domyślnie jest 20% i zawsze pracowały dwa). Sterowniki karty mam ten najnowsze Omega. Specyfikacja PC: Intel Core i5 3570 3,4GHz AsRock P67 Patriot Viper 2x4GB CL9 1600Mhz WD 1TB, 64MB, SATA/600 Radeon 7950 HD SilientumPC Deus G1 600W Czy ktoś z was miał podobny problem? Da się to "zażegnać od ręki? Szansa, że ja coś zepsułem podczas montażu jest spora? Pozostaje wysłać do serwisu? Dziękuje za poświęcony czas i pomoc.
  7. Zastanawialiście się kiedyś nad stworzeniem własnej grupy na steam-ie? Dużo to nie kosztuje czasu, a może przecież sprawić wiele frajdy nam samym jak i również wielu innym użytkownikom tak rozległej społeczności. Sam kiedyś próbowałem stworzyć własną grupę, lecz utworzyłem ją bez konkretnego zamysłu i wtedy powstało pytanie w mojej głowie "po co i dlaczego" to zrobiłem? Nie minęło wielu czasu,aby moja grupa znikła z mapy steama. Okazało się po prostu,że nie wystarczy coś stworzyć trzeba jeszcze to umieć dobrze poprowadzić, w właściwym kierunku. Jeszcze o jednej rzeczy chciałem wspomnieć. Mam za sobą dość krótki staż na steam-ie ,ale zauważyłem przez ten czas, że jest wiele grup, które budują swoją popularność na tym ,że wyłącznie"są". To dobrze i zarazem źle. Jeżeli ktoś osiągnie już jakąś publikę powinien obrać swój, niepowtarzalny kierunek. a co wy o tym myślicie? Hmmm
  8. Problem z grą PayDay 2

    Witam. Mam taki problem że jak włączam PayDay 2 to wszystko niby jest dobrze gra działa od strony technicznej i nic nie wywala lecz gdy tylko gra dotrze do momentu menu to widać takie białe światło jak na screenie i tak jest wszędzie. Sprawdzałem już spójność plików i nic nie znalazło a tak się zaczęło po ostatniej aktualizacji z ratowaniem Hoxtona. Bardzo proszę o pomoc. http://wrzucaj.net/images/2014/11/06/2014-10-3100002.jpg
  9. Problem z CS:Go

    Witam forumowiczów ! Przepraszam jeśli to nieodpowiedni dział. Otóż mam problem z grą CS:GO. Problem polega na tym ,że nie mogę dołączyć do serwerów, a konsola sypie troszkę błędów, oto cały wycinek od włączenia gry do wejścia na byle jaki serwer: Problem mam już od dłuższego czasu, próbowałem coś z tym zrobić. Robiłem reinstall który nie pomógł i sprawdzałem kompatybilność plików, ale żadnych braków w plikach nie okazało. Liczę na waszą pomoc.
  10. Duel of Champin

    Witam mam problem z launcherem DoC. Gdy włączam gre nie odpala mi się launcher tylko wyskakuje mi błąd Launcher .exe - .NET Framework Initialization Error. Unable to find a version of the runtime to run this application. Mój system operacyjny to Windows XP. Prosze o szybką pomoc.
  11. Witam Jakiś czas temu zrobiłem format mojego laptopa. Po formacie wszystko przez chwilę było ok, aż w końcu pojawiło się jakieś slow motion Komputer uruchamia się 1,5 minuty. Animacja otwieranie folderów jest spowolniona. W CS:GO, WoWie i Don't Starve to samo. Wszyscy się ruszają normalnie, a ja tak 5 razy wolniej :/ Przed formatem wszystko działało. To nie jest zacinanie się. Mam ponad 200 FPS. Jeżeli będziecie potrzebowali jakiejś informacji to mówcie Pozdrawiam
  12. Witam, Nie wiem czy tylko ja (ale podejrzewam, że nie bo sprawdzałem na 3 kompach) mam problem z odtwarzaniem wszystkiego na YT. Czasami wszystko śmiga pięknie w HD, a dość często wiesza się na 14s i nie idzie, ani film, ani buforowanie. Dopiero po kilku odświeżaniach rusza (chociaż i to nie zawsze). Sprawdzane na różnych łączach. Zna ktoś przyczynę tego problemu? Na chromie działa świetnie, i proszę o nie pisanie 'używaj chrome' bo tak robię, ale to uciążliwe, firefox pasuje mi bardziej i wolałbym z niego korzystać. Jeśli ktoś może pomóc / ma tak samo, piszcie. Pozdrawiam ~SURU
  13. Hej wszystkim. Po dość długim czasie chciałem odświeżyć swoją playliste na telefonie. Pobrałem sobie muzykę tak jak zawsze i wrzuciłem na kartę SD jak zawsze czyniłem. Po odpaleniu odtwarzacza walkman w telefonie Sony Xperia M nie wykrywa tego co wrzuciłem. Czy może ktoś wie w czym tkwi problem.
  14. Witam wszystkich. Mam problem związany z Originem i Simcity. Mianowicie , kupiłem Simcity i musiałem pobrać origin . Po pobraniu programu, gdy chce go włączyć wyskakuje mi taki błąd : Origin.exe - Nie można znalezć składnika . Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono MSVCP100.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem. Szukałem w google o tym problemie, ale nie mogę tego naprawić.Mam Windowsa xp 32bit. Proszę o pomoc ! Będę bardzo wdzięczny.
  15. Cześć! Tak jak w temacie, mam problem z moim Samsungiem SIII mini... Mianowicie, nie działa wi-fi. Początkowo, mój telefon przestał się łączyć z moją domową siecią. Po kilku dniach problem się powiększył i telefon, podczas skanowania w poszukiwaniu dostępnych sieci nic nie wykrywał. Natomiast teraz gdy próbuję włączyć wi-fi w telefonie, nie włącza się. Próbowałem restartów, a także przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych - brak zmian. Czy mogę coś jeszcze zrobić ze swojej strony? Czy lepiej oddać telefon do serwisu? Mam jeszcze 1,5 roku gwarancji. Dziękuję za pomoc
  16. Driver San Francisco

    Witam mam problem a mianowicie po zakupieniu cd-action razem z grą "Driver San Francisco" po ściągnięciu jej z uplay i zainstalowaniu wyskakuje mi jakiś update który się pobiera... jednak po pobraniu takowego updete'u w uplay wyskakuje mi iż do działania tejże gry potrzebna jest aktualizacja, wciskam "ok" po chwili przekierowuje mnie do strony gdzie aktualizacja się pobiera... chcąc zainstalować pobrany plik... "System Windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu.
  17. Problem z internetem

    Witam Mam problem z internetem. Od 7 dni nie osiaga pelnej predkosci internet mam z multimedii. 3 razy byli dostawcy i nic sie stwierdzili na test.multimedia.pl wykazalo ze osiaga mi predkosc tylko do 0:08 przy 1 mb i nie wiem na speedtest.net tez tak samo wykazalo i naprzyklad jak chce zaktualizowac jakas gre to niestety nie moge :C ze wzgledu na to ze za dlugo :C Prosze o pomoc
  18. Witam, Otrzymałem dzisiaj darmowy klucz do wersji beta gry The Crew od Nvidia. Jak każdy byłem uradowany, ściągnąłem, włączam, daje start, przechodzę pierwszą misję, potem 2, chcę dać znacznik gdzie jest samochód w stodole i bum, popsuło się. Crush gry i tyle. Myśle sobię, że to pewnie tak jednorazowo się zdażyło, nie ma co się denerwować, wracamy do gry. Znowu odpalam grę, chcę zaznaczyć drogę do stodoły żeby odebrać muscle car i znowu, jak wcześniej podczas wyznaczania, bum, crush. Później stwierdziłem, że pewnie coś jest nie tak ze znacznikami to chciałem jechać na czuja otwierając cały czas mape ale no niestety... to też nie poskutkowało ponieważ po chwili jazdy już mi się gra wywaliła. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie. Bebechy komputera: Win7 32bit 4GB ram GeForce gtx750 ti AMD FX 6 rdzeni taktowanie 3,9 do 4,2 GHz Uważam, że reszta informacji jest nie potrzebna ale jeśli byście potrzebowali ich do rozwiązania tego oto problemu to napiszę resztę. Z góry dziękuję !!
  19. Witam. Od wczoraj próbuję zacząć streamować na twitch'u, lecz bez skutku. Problem polega na tym, że gdy już włączę stream programem OBS lub Xsplit, to na Twitch.tv niby jest LIVE, ale cały czas jest loading video i po prostu stream nie działa. Mój speedtest : http://www.speedtest.net/my-result/3712522837. Podam jeszcze parametry sprzętu : Grafika : Sapphire Radeon HD 6970 2GB RAM: 8GB Procesor: AMD FX-8120 8 Rdzeni Black Edition 3.5GHz Dysk Twardy: 2TB (podzielony na dwie partycję) Myślę, że to wystarczy. Ja niestety poległem i nie mam zielonego pojęcia co zrobić, żeby stream zaczął działać. Próbowałem zmieniać wiele opcji w OBS'ie, ale to na nic. Dodam również, że sugerowałem się też poradnikiem SouShibo. Proszę o pomoc.
  20. Witam mam proble ponieważ nie działają mi wormsy revolution gdy włączam już na pierwszym tle nie ładuje się robak. Póżniej gdy wchodze w 1 samouczek nie ładuje się tekstura mapy i robaki. Co to może być ?
  21. Witam, Od dzisiaj dokładnie mam problem z twitch. Odpalam jakis stream i on mi sie w ogole nie laduje pokazuje sie tylko czarny obraz i krecące sie kółko ( http://scr.hu/74q/zs5uc ) Czasami jak wchodze na twitcha to mi sie wszystko ładuje i nwm od czego to zalezy
  22. Dźwięk w laptopie

    Pomocy! Siedzę sobie normalnie na laptopie słucham muzyki kiedy nagle bum i dźwięk przestaje działać, po zrestartowaniu komputera dźwięk już działa, co może być przyczyną?
  23. Witam, mam problem z moim komputerem. 2 miesiace temu postanowilem zlozyc nowy komputer. Kupilem wszystko oprocz: Dysku twardego i karty graficznej. Jednak stwierdzilem, ze moja stara karta gtx 650 mi nie wystarcza i postanowilem zakupic gtx 780 ti. No i tutaj pojawil sie problem, gdy gram w gry typu World of Tanks, Battlefield 4 na najwyzszych ustawieniac, komputer sie resetuje. Dodam, ze jesli ustawie cala grafike na minimum gry dzialaja, ale nie po to kupowalem taki sprzet by grac na minimalnych ustawieniach. W World of Tanks komputer resetuje sie prawie odrazu po uruchomieniu bitwy. Moje parametry komputera to: Procesor: Intel Core i7-4770k Karta graficzna: Gtx 780 Ti Plyta glowna: Gryphon z87 Dysk HHD: Seagete ST31000523AS Ram: 4gb(x2) DDR3 Zasilacz: Rs-700-acab-d3 Ja mam wytypowanych trzech winowajcow: Karta graficzna, Zasilacz lub ram Karta graficzna: mozliwe, ze jest uszkodzona, mam na nia gwarancje, wiec moze ja wymienic, ale wole sie upewnic czy to ona jest winowajca. Zasilacz: moze nie wystarcza do tego zestawu, ale mi sie wydaje ze to dosc dobry zasilacz Ram: Wszyscy co maja gtx 780 i i7-4770k maja 16gb ramu, czy mozliwe jest ze ram nie daje rady i sie przegrzewa? Prosze o porady
  24. Ostatnio miewam trudności z moim telefonem. Posiadam Samsunga Galaxy S3 mini, bardzo mi odpowiadał, jednak od pewnego czasu zauważam u niego spadek wydajności... tzn. zaczął się zacinać i to dość często... Nie mam kłopotu z brakiem pamięci, gdyż na w pamięci telefonu są jeszcze 3 GB a na karcie pamięci aż 6 GB, więc uważam że to nie jest problemem. Telefon posiadam od jesieni zeszłego roku, nie używam go do gier. Zauważyłem również dziwne zjawisko, mianowicie zainstalowałem darmową aplikację Clean Master, używając tej aplikacji usuwam śmieci, jednak daje to marny efekt. Dzisiaj zrobiłem test. Użyłem programu, ten usunął 159 MB i następne czyszczenie przeprowadziłem w odstępie 2,5 h, wtedy program usunął 127 MB... Dodatkowo proszę o pomoc, gdyż podczas oglądania filmików w galerii telefonu pojawia się kłódka w lewym górnym rogu, a ja nie mogę wyłączyć filmiku dopóki się nie skończy. Co o tym wszystkim sądzicie? Z góry dziękuję za pomoc
  25. W dniu 22 czerwca kupiłem gre Nether na steam. Ściągnąłem, zainstalowałem, chciałem się zalogować i wyskakuje mi błąd: Failed to link to Steam Account. Steam Account is already linked it another mber account. Ale to nie możliwe, że inne konto jest połączone, jak ja dopiero co kupiłem tą grę... Proszę o pomoc! Screen: http://i58.tinypic.com/vypcer.jpg

Legenda grup:

  • Administrator IT
  • Administrator
  • Ekipa Ja, Rock!
  • Streamer
  • Moderator
  • Moderator Działu
  • Moderator Techniczny
  • Technik Sprzętowiec
  • Grafik
×