Skocz do zawartości

Ntter

Nowicjusz
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnio

  1. Witam, Kilka dni temu doszedłem do wniosku, że chciałbym spróbować swoich sił w streamowaniu. Jednak jak to zazwyczaj bywa na starcie mam już kilka problemów z którymi staram się sobie poradzić już od około 2 dni jednak nic nie udało mi się z nimi zrobić. Dlatego też postanowiłem zaczerpnąć rady od kogoś kto jest w tym bardziej obeznany. Pierwszy z moich problemów dotyczy ustawień samego OBS'a. Na samym początku dodam, że problem na pewno nie wynika z mojego połączenia gdyż mam internet który osiąga upload od 15Mb/s do nawet 20Mb/s. Jednak stream nie wygląda za dobrze pomimo w miarę dużego bitrate'u. Aktualnie korzystam z enkodera x264, bitrate mam ustawiony na poziomie 5000. Preset z jakiego korzystam to faster. Rozdzielczość w jakiej chce streamować to 1280x720 przy 60fps gdyż moja karta do przechwytywania tylko przy takiej rozdzielczości obsługuje 60fps. Jednak mimo dość dużego bitrate'u jak na taką rozdzielczość na streamie występuje pikseloza. Nie jakaś ogromna, jednak zauważalna co bardzo mnie denerwuje. Dodam, że streamy są na Yt. Drugi problem dotyczy samej karty do przechwytywania jaką jest Avermedia LGP Lite. Jest to może dosyc banalny problem, jednak też dość mocno mnie irytuje. Chodzi o to, że karta robi dziwną pikseloze na elementach które są czerwone. Nie występuje to tylko na streamie, ale nawet na moim monitorze który jest do niej podpięty. Kiedy podpinam Hdmi z konsoli bezpośrednio na ekran nie ma tego problemu i wszystko jest idealnie ostre. Bardzo proszę o szybką i konkretną pomoc :).

Legenda grup:

  • Administrator IT
  • Administrator
  • Ekipa Ja, Rock!
  • Streamer
  • Moderator
  • Moderator Działu
  • Moderator Techniczny
  • Technik Sprzętowiec
  • Grafik
×