Skocz do zawartości


Pobierz z Google Play
Zdjęcie

JaRock na S2


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hardkor

  • Hardkor

      Polonista

    • Technik Sprzętowiec
    • PipPipPipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 295
  • Napisano 03 September 2013 - 21:42

    Witajcie
    Ostatnio kupilem sobie Samsunga S2. Zainstalowalem apke JaRock, ale mam z nia peoblemy. Gdy wchodze w jakis temat to najczesciej wyskakuje mi "Strona czasowo niedostepna i nie mozna polaczyc z www.jarock..." oraz infornacja "Strona zawiera za wiele zapytan do serwera". Problem mam i przez wi-fi i przy necie z pakietow. Wiecie moze o co chodzi ?

    https://www.facebook...epublikaGraczy/ - Grupa dla graczy, na której jestem adminem (i jednocześnie pośrednio założycielem)
     

    graphic.png


    #2 Kubox

  • Kubox

      Weteran

    • Moderator
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 351
  • Napisano 03 September 2013 - 21:46

    Ja też tak czasami mam. Pomaga przełączenie na wersję przeglądarkową. Czasami też trzeba wyjść z tematu i wejść jeszcze raz. To jest problem na mniejszych fonach. Ja na moim tablecie wcale nie mam tego problemu a na fonie niestety tak. Może to byś spowodowane tym, że jak jest duża liczba linków w temacie telefon lub apka sobie nie radzi. W tematach gdzie nie ma dużo odnośników nie mam tego błędu.

    Jeżeli już opisałeś ten błąd to napiszę o klejnym, jakim jest zawieszanie się apki po przechyleniu telefonu. Ja go obracam by czytać poziomo to aplikacja poddaje się bez walki.


    ertbbb


    #3 Wilkokłak

  • Wilkokłak

      Doświadczony spamer

    • Administrator IT
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 165
  • Napisano 03 September 2013 - 21:55

    Ja też mam S II i takiego problemu nie mam, ale czasem mam problem, że temat na forum się nie chce wyczytać. Do tej pory pomaga mi jednokrotne lub kilkukrotne (do 3 razy) odświeżenie. Dzieje się tak na wi-fi ale nie wiem jak z netem mobilnym bo rzadko kiedy z niego korzystam.

    Oferuję tworzenie stron internetowych [HTML5, CSS3, PHP+MySQL, Javascript]. Nie zajmuję się hostingiem i/lub załatwianiem domen! Masz jakiś problem z pisaniem strony? Napisz do mnie! ||| Moja strona


    #4 Kubox

  • Kubox

      Weteran

    • Moderator
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 351
  • Napisano 03 September 2013 - 21:59

    Ja mam tak na wifi i jak kożystam z danych pakietowych. Mi też pomaga odświerzanie strony jak i wyjście z tematu i ponowne wejście tak jak już pisałem.


    ertbbb


    #5 Wilkokłak

  • Wilkokłak

      Doświadczony spamer

    • Administrator IT
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 165
  • Napisano 03 September 2013 - 22:13

    Z tym, że mi się żaden komunikat nie pokazuje.

    @EDIT:
    Zauważyłem że w moim przypadku wyświetla się sam dół strony przez co treść się nie wczytuje. Menu jakoś się wczytuje i wtedy wystarczy przewinąć na górę i strona sama się wczytuje do końca.

    Oferuję tworzenie stron internetowych [HTML5, CSS3, PHP+MySQL, Javascript]. Nie zajmuję się hostingiem i/lub załatwianiem domen! Masz jakiś problem z pisaniem strony? Napisz do mnie! ||| Moja strona


    #6 Hardkor

  • Hardkor

      Polonista

    • Technik Sprzętowiec
    • PipPipPipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 295
  • Napisano 03 September 2013 - 22:37

    Mi sie tez tak nie wczytywalem czasem ale jak mialem Tipo. A na S2 czasem wogle nie wchodzi.

    https://www.facebook...epublikaGraczy/ - Grupa dla graczy, na której jestem adminem (i jednocześnie pośrednio założycielem)
     

    graphic.png


    #7 DeXter.

  • DeXter.

      Gaduła

    • Stały Bywalec
    • PipPip

     
    Reputacja: 3
  • Napisano 04 September 2013 - 14:00

    U mnie na S2, kiedy aplikacje zminimalizuje i chce z powrotem do niej wejsc, to aplikacje po prostu wywala. Pisze, ze aplikacja JaRock zostala zamknieta. Czasami to rowniez wyskakuje podczas proby uruchomienia. Tak to nie mam zastrzezen.

    #8 Kubox

  • Kubox

      Weteran

    • Moderator
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 351
  • Napisano 04 September 2013 - 14:08

    Teź to mam. Zminimalizuje apke i jak chcę ją włączyć to zamyka.
    Nie tak od razu ale po jakim czasie jak chcę ją włączyć to się zawiesza.

    ertbbb


    #9 Wilkokłak

  • Wilkokłak

      Doświadczony spamer

    • Administrator IT
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 165
  • Napisano 04 September 2013 - 15:07

    Wtedy pomaga wyczyszczenie pamięci RAM


    Oferuję tworzenie stron internetowych [HTML5, CSS3, PHP+MySQL, Javascript]. Nie zajmuję się hostingiem i/lub załatwianiem domen! Masz jakiś problem z pisaniem strony? Napisz do mnie! ||| Moja strona


    #10 Kubox

  • Kubox

      Weteran

    • Moderator
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 351
  • Napisano 04 September 2013 - 15:14

    Ja używam Clean Master' a. Zawsze pomaga. Polecam ten programik.

    ertbbb


    #11 DeXter.

  • DeXter.

      Gaduła

    • Stały Bywalec
    • PipPip

     
    Reputacja: 3
  • Napisano 04 September 2013 - 19:58

    Po co za kazdym razem czyscic ram? U mnie aplikacja zostaje zamknieta, a kiedy chce uruchomic po raz drugi, to juz normalnie dziala. Im wiecej pamieci RAM, tym lepiej, wiec nie trzeba czyscic.

    Co do Clean Master - Bardzo dobry program na czyszczenia pamieci ram, jakis pustych folderow i innych pierdół.

    #12 Wilkokłak

  • Wilkokłak

      Doświadczony spamer

    • Administrator IT
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 165
  • Napisano 04 September 2013 - 20:05

    Na żadnym telefonie nie jest wystarczająco dużo pamięci, prędzej czy później ona sama się czyści czego skutkiem ubocznym jest chwilowa ścinka lub wyłączenie się ekranu na jakąś minutę lub ewentualnie chyba system się jakoś restartuje, ale telefon się nie wyłącza czy jakoś tak. Dobrze co jakiś czas wyczyścić RAM albo w ogóle raz na 2 tygodnie zrestartować telefon i starać się nie załączać aplikacji, z których rzadko korzystamy zaraz na początku po załączeniu fona, bo one będą ciągle siedzieć w RAM'ie, niestety mają tendencje taką, że się uruchamiają nawet po wyczyszczeniu tej pamięci.


    Oferuję tworzenie stron internetowych [HTML5, CSS3, PHP+MySQL, Javascript]. Nie zajmuję się hostingiem i/lub załatwianiem domen! Masz jakiś problem z pisaniem strony? Napisz do mnie! ||| Moja strona


    #13 DeXter.

  • DeXter.

      Gaduła

    • Stały Bywalec
    • PipPip

     
    Reputacja: 3
  • Napisano 04 September 2013 - 21:56

    Troche zle to napisalem. Nie, ze nie trzeba, tylko nie potrzebnie resetowac ram, codziennie czy co dwa dni. Tak jak napisales. Najlepiej zresetowac telefon po 2tygodniach i wszystko dziala git.

    #14 Kubox

  • Kubox

      Weteran

    • Moderator
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 351
  • Napisano 04 September 2013 - 22:12

    Ja się po części nie zgadzam. To fakt, że czasami nie starcza ramu. Jednak smartphony z pamięcią ram przekraczającą 512 mb spokojnie radzą sobie z takimi apkami. Nie ma mowy by przez taką aplikację telefon padał z powodu braku pamięci ram. Tym słabszym fonom częstrze czyszczenie ram nie szkodzi, a wręcz pomaga.

    Edit: przy aplikacji Clean Master czyszczenie zajmuje 10 sekund. Jest nawet specjalny widget, którt nam w tym pomaga. Wystarczy nacisnąć i pamięć zostaje wyczyszczona.

    ertbbb


    #15 bass283

  • bass283

      Znawca

    • Użytkownik
    • PipPip

     
    Reputacja: 23
  • Napisano 05 September 2013 - 12:12

    Ja posiadam LG L5 z androidem 4.1.2 i wszystko śmiga bez problemu 



    #16 Hardkor

  • Hardkor

      Polonista

    • Technik Sprzętowiec
    • PipPipPipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 295
  • Napisano 05 September 2013 - 18:07

    Zauważyłem, że czasem wchodzenie w różne tematy działa, ale tylko w te mniejsze, gdzie jest mało postów. W takie Ciekawostki od Pyrki kompletnie nie mogę wbić.


    https://www.facebook...epublikaGraczy/ - Grupa dla graczy, na której jestem adminem (i jednocześnie pośrednio założycielem)
     

    graphic.png


    #17 damson

  • damson

      Uzależniony

    • Użytkownik
    • PipPipPip

     
    Reputacja: 89
  • Napisano 05 September 2013 - 18:15

    Zauważyłem, że czasem wchodzenie w różne tematy działa, ale tylko w te mniejsze, gdzie jest mało postów. W takie Ciekawostki od Pyrki kompletnie nie mogę wbić.

     

    Mam taki sam problem na przeglądarce w Galaxy Ace. Po przejściu na pełną wersję strony wszystko działa, ale jednak trzeba dłużej poczekać na załadowanie stronki niż na wersji mobilnej.


    CPUIntel Xeon E3-1230v2 @ 3,3 GHz + SilentiumPC FERA 2 HE1224; MOBOMSI B75A-G43; GPUMSI Radeon R9 270x; RAM2x 4GB DDR3 Patriot 1333 MHz CL9; SSDGoodRam CX-100 120GB; HDDWD Blue 1TB;  PSUbeQuiet! L8-500W; BOXSilentiumPC Pax M70.

     

    Projektowanie stron internetowych, identyfikacji wizualnej oraz grafiki użytkowej (facebook, youtube itp.).


    #18 Hardkor

  • Hardkor

      Polonista

    • Technik Sprzętowiec
    • PipPipPipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 295
  • Napisano 05 September 2013 - 18:25

    Na wersji komputerowej, a nie mobilnej też mam problem. Nic u mnie to nie zmienia.


    https://www.facebook...epublikaGraczy/ - Grupa dla graczy, na której jestem adminem (i jednocześnie pośrednio założycielem)
     

    graphic.png


    #19 Phan

  • Phan

      Znawca

    • Administrator IT
    • PipPip

     
    Reputacja: 64
  • Napisano 06 September 2013 - 12:44

    Witajcie
    Ostatnio kupilem sobie Samsunga S2. Zainstalowalem apke JaRock, ale mam z nia peoblemy. Gdy wchodze w jakis temat to najczesciej wyskakuje mi "Strona czasowo niedostepna i nie mozna polaczyc z www.jarock..." oraz infornacja "Strona zawiera za wiele zapytan do serwera". Problem mam i przez wi-fi i przy necie z pakietow. Wiecie moze o co chodzi ?

    Jeśli chodzi o zapytania to na wildfire z Androidem 2.3 tak mi się robiło, ale już na moich głównych urządzeniach (Nexus 7 i Galaxy Nexus z 4.3 (wcześniej gdy pisałem aplikację to z 4.2)) nie ma tego problemu. Wyświetlanie stron używa silnika z Androida więc jest to zależne od jego wersji i być może modyfikacji producentów nakładek (Samsung, HTC itp).

    Pamiętajcie też aktualizować aplikacje bo naprawiam błędy :) (no może czasem jakieś tworzę też przy okazji :D)

     

    EDIT:

    Zrobiłem nowy dział i przeniosłem ten temat, na temat aplikacji piszcie w tym dziale, ustawiłem sobie powiadomienia to będzie mi łatwiej czegoś nie przegapić :)


    Moje aplikacje na Androida: Ja, Rock!, Audio ReSilencer, Bat Walk, HTTP → FB

     


    #20 Kubox

  • Kubox

      Weteran

    • Moderator
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 351
  • Napisano 06 September 2013 - 18:57

    Ja na moim Nexus'ie też nie ma tego problemu. Tylko na starszych nakłdakach. Sam używam Cm'a na telefonie, ale to i tak nic nie daje.


    ertbbb





    Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych