Skocz do zawartości


Pobierz z Google Play
Zdjęcie

Zacinanie streama mimo dobrego sprzętu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 xKamilWOT

  • xKamilWOT
    • Użytkownik

     
    Reputacja: 0
  • Napisano 11 August 2017 - 13:11

    Witam, 
    Ostatnio wymieniłem części w komputerze i chciałem trochę postreamować. 
    Pobrałem OBS ustawiłem bitrate na 3500, Jakość: 8, Stały bitrate, Enkoder: x264. Rozdzielczość zmienjszyłem do 1280x720, 30fps. W grze World Of Tanks wszystko śmiga ładnie 80-125fps na max wszystko. Lecz na podglądzie programu OBS fps skaka niemiłosiernie, spada do 8 potem 23 to samo z bitratem szaleje jak opętany z 2000 do 4500 itd. itp. Próbowałem zwiększać i zmniejszać bitrate dalej nic, nawet enkoder dałem na NVIDIA NVENC dalej nic. 

    Mój PC: 

    CPU: Intel Core i5-7500 
    MOBO: MSI B250M MORTAR 
    GPU: Asus GeForce GTX1050Ti Strix OC 4GB 
    RAM: 2x HyperX 4GB DDR4 2400MHz Fury Black CL15 
    COOLER: SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 
    SSD: Crucial MX200 250GB 
    HDD: Samsung HD250HJ 250GB 
    PSU: SilentiumPC 600W Vero M1 
    CASE: SilentiumPC Gladius M20 

    OS: Windows 7 Ultimate 64-bit 

    Internet: Download: 116mb/s Upload: 10.04mb/s 
    Mierzone przez Speed Test. 

    Co jest nie tak???



    #2 Wilkokłak

  • Wilkokłak

      Doświadczony spamer

    • Administrator IT
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 165
  • Napisano 11 August 2017 - 14:19

    Próbowałeś wyłączyć interfejs aero? Przezroczystość okieniek


    Oferuję tworzenie stron internetowych [HTML5, CSS3, PHP+MySQL, Javascript]. Nie zajmuję się hostingiem i/lub załatwianiem domen! Masz jakiś problem z pisaniem strony? Napisz do mnie! ||| Moja strona


    #3 muniek777

  • muniek777

      Weteran

    • Stały Bywalec
    • PipPipPipPipPipPip

     
    Reputacja: 376
  • Napisano 11 August 2017 - 15:13

    "Mimo dobrego sprzetu" xD
    Dawno sie tak nie uśmiałem:D

    Użytkownik muniek777 edytował ten post 11 August 2017 - 15:13

    I7 2600k, Asus p8p67 pro, Gigabyte R9 290x 4GB, G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2133MHz CL10, hdd WD Blue 1TB, ssd KINGSTON HyperX 3K 120GB


    #4 xKamilWOT

  • xKamilWOT
    • Użytkownik

     
    Reputacja: 0
  • Napisano 11 August 2017 - 19:37

    "Mimo dobrego sprzetu" xD
    Dawno sie tak nie uśmiałem:D

     

    Czemu??? Sprzęt chyba dobry ahahhaha ;)

     

    Okej panowie areo pomogło śmiga jak tralala dzięki wielkie :)






    Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

    0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych